Game Maker karakteri yürütme
UstaDerslik Soru-Cevap Yararlı Araçlar
arama ikon
Diller
Türkçe Türkçe

bilgi UstaDerslik
Bu uyari kutusudur.
Tamam
Anasayfa
İletişim
Üyeler

Game Maker karakteri yürütme

profil
hackercocuk
BEĞEN(0)
BEĞENME(0)
GÖRÜNTÜLENME(7248)
RAPOR ET
Öncelikle tekrardan merhaba..bu dersimde game makerde karakter yürütmeyi anlatacağım.
Öncelikle bir karakter oluşturuyotuz.
mesela obj_karakter olabilir...
şimdi obj_karakter'in step eventine=

if keyboard_check(vk_right)
x+=5;
if keyboard_check(vk_left)
x-=5;
if keyboard_check(vk_up)
y-=5;
if keyboard_check(vk_down)
y+=5;

yazıyoruz. bu kodlar karakterin yön tuşlarıyla hareket etmesini sağlar.
Bu kodda
if=> eğer
keyboard_check => klavyeden basılırsa
(vk_left) =>yön tuşu
y ya da x =>yön
yani şunu demiş olduk=
eğer klavyeden şu tuşu basılırsa karakter yazılan eksende hareket etsin.. burada yazdığımız 5 ise hızdır.
WASD tuşlarıyla hareket ise şöyledir=

if keyboard_check(ord("W"))
y-=5;
if keyboard_check(ord("A"))
x-=5;
if keyboard_check(ord("S"))
y+=5;
if keyboard_check(ord("D"))
x+=5;

Bu kodda ilkine benzer o nedenle anlatmıyorum.....
işte bu kadar odaya koyup test edebilirsiniz...




cArleone
cArleone 3 Yıl Önce Cevaplandı
Kodlarıda açıklasaydın iyi olacaktı.
keyboard_check bir tuşa basıldığında o anı yakalayan bir fonksiyon. if ile eğer şu tuşa basarsa diyerek kontrol edip işlem yaptırıyoruz.İşlem olarak x ve y eksenleride artırıp ve azaltıp hareket etmesi sağlanıyor.
hackercocuk
hackercocuk 3 Yıl Önce Cevaplandı
saolun dediklerinizi ekledim.
oyuncu
oyuncu 3 Yıl Önce Cevaplandı
FATAL ERROR in
action number 1
of Step Event
for object object0:

COMPILATION ERROR in code action
Error in code at line 2:
[renk=!1e00ff!]if keyboard_check(ord("W"))
^
at position 2: Unexpected symbol in expression.


f5 basınca bu hatatı alıyorum yardım edermisin
cArleone
cArleone 3 Yıl Önce Cevaplandı
@oyuncu arkadaş kodların içinde renk tagı kullanmış.[renk=!1e00ff!] [/renk] bunları kodların içinden çıkar :)
muhsin14
muhsin14 3 Yıl Önce Cevaplandı
S.A kardeş yürütme işlemini anladım ama mesela karakteri saga doru yürütürken sag_sprite çizdim ama onu sag tusa basınca nasıl yapcam anlamadım yardımcı olurmusun
cArleone
cArleone 3 Yıl Önce Cevaplandı
@muhsin14
if keyboard_check(vk_right){
x+=5;
sprite_index=sag_sprite_ismi
}
if keyboard_check(vk_left){
x+=5;
sprite_index=sol_sprite_ismi
}
...

Bu şekil de tüm tuşlara sprite atayabilirsin.
eyspiaypi
eyspiaypi 2 Yıl Önce Cevaplandı
Kafama birşey takıldı.
if keyboard_check(ord("W"))

y-=5;
kodu böyle yazmışsınız orda kodun y+ olması gerekmez mi?
cArleone
cArleone 2 Yıl Önce Cevaplandı
@eyspiaypi y değerini artırırsan aşağı,azaltırsan yukarı gider.
eyspiaypi
eyspiaypi 2 Yıl Önce Cevaplandı
Hımm anladım sağolun çok ilginç :)



Kod
Kalın
Vurgu
Resim
Video
Url
CEVAPLA
Tüm Hakları Saklıdır. ©Arleone 2013-2014 UstaDerslik






Giriş
Şifremi Unuttum...
Şifre Talep
  Kuralları Kabul Ediyorum.
Kaydol