Gamemakerla Market Alışveriş Sistemi Yapımı
UstaDerslik Soru-Cevap Yararlı Araçlar
arama ikon
Diller
Türkçe Türkçe

bilgi UstaDerslik
Bu uyari kutusudur.
Tamam
Anasayfa
İletişim
Üyeler

Gamemakerla Market Alışveriş Sistemi Yapımı

profil
cArleone
BEĞEN(0)
BEĞENME(0)
GÖRÜNTÜLENME(3077)
RAPOR ET
Bu dersimizde gamemaker ile nasıl market yaparız onu anlatacağım.Öncelikle bir market tasarımı yapıyoruz.Daha sonra bu ürünlere hepsine fiyat verip create eventlarında belirtiyoruz.Bizimde paramızı global bir değişkende tutun.

Bundan sonraki iş ürüne tıkladığında bizim paramızla ürünü karşılaştırıp paramız yetiyorsa aldırmak.

Kodları örneğin içinde anlattım.

İndir : http://ustaderslik.com/dosya/market.rar

Görüntüsü :
http://ustaderslik.com/resim/ders/tgjyp.png

Bir ürünün create eventı :
alim=1999//mal�n fiyat�

Bir ürünün step eventı :

if global.param>alim//e�er param mal�n fiyat�ndan b�y�kse paramda fiyat� kadar d���ls�n ve di�r objeler kapans�n ald���m �r�n ekran�n ortas�nda olu�mas� i�in.
{
global.param-=2000
instance_create(view_xview[0]+420,view_yview[0]+350,obj_1res)
instance_deactivate_object(obj_dekarasyon)
instance_deactivate_object(obj_1ikon)
instance_deactivate_object(obj_2ikon)
instance_deactivate_object(obj_3ikon)
instance_deactivate_object(obj_4ikon)
instance_deactivate_object(obj_5ikon)
instance_deactivate_object(obj_6ikon)
instance_deactivate_object(obj_7ikon)
instance_deactivate_object(obj_8ikon)
instance_deactivate_object(obj_9ikon)
instance_deactivate_object(obj_10ikon)
instance_deactivate_object(obj_11ikon)
instance_deactivate_object(obj_12ikon)
instance_deactivate_object(obj_13ikon)
instance_deactivate_object(obj_14ikon)
instance_deactivate_object(obj_15ikon)
instance_deactivate_object(obj_market_cikis)

global.markett=1



view_object=mouse
view_hborder=25
view_vborder=25
}
else
{
show_message("paran yok �ulsuz")
}



Dekerasyon objesinin create evetı :
view_object=obj_dekarasyon
view_hborder=3200
view_vborder=3200//obje olu�tu�unda ekran�n objeyi ekran�n tam ortas�nda tutmak i�in.

instance_create(view_xview[0]+300,view_yview[0]+330,obj_1ikon)//koordinatlar� o olarak ald�k ve istedi�imiz koordinatta objeyi olu�turduk.
instance_create(view_xview[0]+350,view_yview[0]+330,obj_2ikon)
instance_create(view_xview[0]+400,view_yview[0]+330,obj_3ikon)
instance_create(view_xview[0]+450,view_yview[0]+330,obj_10ikon)
instance_create(view_xview[0]+500,view_yview[0]+330,obj_11ikon)
instance_create(view_xview[0]+300,view_yview[0]+390,obj_4ikon)
instance_create(view_xview[0]+350,view_yview[0]+390,obj_5ikon)
instance_create(view_xview[0]+400,view_yview[0]+390,obj_6ikon)
instance_create(view_xview[0]+450,view_yview[0]+390,obj_12ikon)
instance_create(view_xview[0]+500,view_yview[0]+390,obj_13ikon)
instance_create(view_xview[0]+300,view_yview[0]+450,obj_7ikon)
instance_create(view_xview[0]+350,view_yview[0]+450,obj_8ikon)
instance_create(view_xview[0]+400,view_yview[0]+450,obj_9ikon)
instance_create(view_xview[0]+450,view_yview[0]+450,obj_14ikon)
instance_create(view_xview[0]+500,view_yview[0]+450,obj_15ikon)
instance_create(view_xview[0]+550,view_yview[0]+240,obj_market_cikis)




xyztehlike
xyztehlike 3 Yıl Önce Cevaplandı
Çok yararlı olmuş hocam eline sağlık ama benim anlayamadığım market butonu neden hareket ediyor ?
cArleone
cArleone 3 Yıl Önce Cevaplandı
hareket etmesinin sebebi view kodlarından dolayı.
obj_market_butondaki step eventını silip draw evıntı koyup koduna
draw_sprite ( spr_market,0,704+view_xview,570+view_yview )

yazarsan sabit duracaktır.
xyztehlike
xyztehlike 3 Yıl Önce Cevaplandı
ee o zaman da buton özelliğini kaybediyor yani sprite olarak görünüyor
cArleone
cArleone 3 Yıl Önce Cevaplandı
Doğru orda bir hata yapmışım :)
stepine :
x=704+view_xview
y=570+view_yview

dravına :
draw_sprite ( spr_market,0,704+view_xview,570+view_yview )

yap olur.
xyztehlike
xyztehlike 3 Yıl Önce Cevaplandı
Şimdi de buton yok oldu :D :D :D Çözümü yok sanırım bunun :D
cArleone
cArleone 3 Yıl Önce Cevaplandı
Örnek üzerinde denedim sorun yok.spritesini seçmediğin için kaybolmuş olabilir.
xyztehlike
xyztehlike 3 Yıl Önce Cevaplandı
Pardon ben yanlış yapmışım işe yaradı teşekkürler
Emir
Emir 3 Yıl Önce Cevaplandı
Abi Bu kodlar 8.1 de çalışır mı?
cArleone
cArleone 3 Yıl Önce Cevaplandı
evet çalışır.
oyuntasarlıyıcı
oyuntasarlıyıcı 3 Yıl Önce Cevaplandı
mause yi sa getince ekran sa geçio nasl hangi kodla oluyor abi
cArleone
cArleone 3 Yıl Önce Cevaplandı
@oyuntasarlıyıcı bir obje yarat stepine
x=mouse_x
y=mouse_y

daha sonra rooma gir viewden izlenecek obje olarak bunu seç.
warlok
warlok 3 Yıl Önce Cevaplandı
yav hocam şu market olayını video ile anlatsanız hocam çok karmaşık böyle
selammaleyküm
selammaleyküm 2 Yıl Önce Cevaplandı
oha yok artık baya bir varmış hocam :D



Kod
Kalın
Vurgu
Resim
Video
Url
CEVAPLA
Tüm Hakları Saklıdır. ©Arleone 2013-2014 UstaDerslik






Giriş
Şifremi Unuttum...
Şifre Talep
  Kuralları Kabul Ediyorum.
Kaydol