PHP ile 2 Saat ve Tarih Arasındaki Fark
UstaDerslik Soru-Cevap Yararlı Araçlar
arama ikon
Diller
Türkçe Türkçe

bilgi UstaDerslik
Bu uyari kutusudur.
Tamam
Anasayfa
İletişim
Üyeler

PHP ile 2 Saat ve Tarih Arasındaki Fark

profil
cArleone
BEĞEN(1)
BEĞENME(0)
GÖRÜNTÜLENME(7596)
RAPOR ET
PHP ile nasıl 2 tarih ve saat arasındaki farkı buluruz bu derste onu anlatacam.
İlk önce mantığını anlatayım.Tarih ve saati strtotimeliyoz unix değere çevirecez.daha sonra çıkarma işlemi yaparak gün ve saniyeyi bullacaz daha sonraki işlemler sizin nasıl kullanacağınıza başlı.
Kodlara geçelim.

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="en">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html;charset=UTF-8" />
<title></title>
</head>
<body>
<?php

$ilktarih="01.01.2013";//bu ilk kayıt tarihi olsun
$sontarih="05.01.2013";//buda şu anki tarih olsun
$ilktarihstr=strtotime($ilktarih);//ilk tarihi strtotime ile çeviriyom
$sontarihstr=strtotime($sontarih);//ilk tarihi strtotime ile çeviriyom
$fark=($sontarihstr-$ilktarihstr)/86400;//sondan ilki çıkarıp 86400 e bölüyoz bu bize günü verecek
echo "Fark :".$fark." gün <br />";

$ilksaat="10.50.01";//bu ilk saatimiz
$sonsaat="11.50.01";//buda şu anki saat olsun
$ilksaatstr=strtotime($ilksaat);
$sonsaatstr=strtotime($sonsaat);//aynı şekilde saatleride strtotime liyoırum
$fark=$sonsaatstr-$ilksaatstr;//sondan ilki çıkarıyom direk bize saniyeyi verecek
echo "Fark :".$fark." saniye";


?>
</body>
</html>


NOT:Burda bizim için önemli olan 86400 ve ayıraç için kullandığımız nokta.bunlara dikkat etmeliyiz.yani nokta yerine - kullanırsanız yanlış sonuçlar verir.

indir : http://ustaderslik.com/dosya/PHP%20ile%202%20tarih%20ve%202%20saat%20arasındaki%20farkı%20bulma.rar

video :




Meyron
Meyron 4 Yıl Önce Cevaplandı
Selam.bu sekilde yapildiginda calisiyor ama her iki tarihide veritabanina kayitedib daha sonra cektigimde 0 (sifir) olaraq ekrana yazdiriyor. sorunu cozemedim yardim edermisiniz lutfen
cArleone
cArleone 4 Yıl Önce Cevaplandı
Tarih alışınızda problem olabilir.date("d.m.Y"); şeklinde alırsanız problem çıkacağını sanmam.
Meyron
Meyron 4 Yıl Önce Cevaplandı
bir fonksyonda tarihi tanimladim daha sonra o fonksyonla tarihi veritabanina kayit etdiriyorum dogru sekilde calisiyor ama veritabanindan cekib bu sekilde kullandigimda 0 veriyor cevabi
cArleone
cArleone 4 Yıl Önce Cevaplandı
Tarihi nasıl kaydetdiğinizi bir yazarsanız kodlarınıza bakayım.Bir başka projemde kullandım bir sorun çıkmadı.
Sayfanın en başına date_default_timezone_set('Europe/Istanbul'); eklemeyide unutmayın.
Meyron
Meyron 4 Yıl Önce Cevaplandı
ikisinide denedim yani biri $tarih = date('d/m/Y'); ikinciside date_f('j F Y'); fonksyonuyla her ikisindede veritabanina tarihi dogru kaydediyor o tarihi cekerek sayfaya yazdiriyorum calisiyor dogru bir sekilde ama bu yukarida senin yazdigin kodlarla yaptigimda olmadi
cArleone
cArleone 4 Yıl Önce Cevaplandı
Videonun tam üstüne not yazmıştım :) tarihi ayıracı olarak nokta kullanın diye.Diğerlerinde sorun çıkıyo. :) date("d.m.Y"); şeklinde deneyin.
Meyron
Meyron 4 Yıl Önce Cevaplandı
Tesekkurler :) ozur dilerim gormemisim :)



Kod
Kalın
Vurgu
Resim
Video
Url
CEVAPLA
Tüm Hakları Saklıdır. ©Arleone 2013-2014 UstaDerslik






Giriş
Şifremi Unuttum...
Şifre Talep
  Kuralları Kabul Ediyorum.
Kaydol